Behandelaar

Over Ruth Roelofsen - psychiater

In 2004 voltooide ik de opleiding Gedrag- en Neurowetenschappen aan de Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen in Groningen. Van 2005 tot 2014 heb ik achtereenvolgens de studie Geneeskunde en de opleiding tot psychiater afgerond, beiden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens mijn carrière als psychiater ben ik opgeleid tot groepstherapeut en ben ik me gaan specialiseren in schematherapie. Daarnaast heb ik ervaring met traumabehandeling door middel van imaginaire exposure en Beknopte Eclectische Psychotherapie voor Posttraumatische stressstoornis (BEPP).

Naast mijn werkzaamheden voor LEV, schrijf ik medische rapportages en ben ik werkzaam voor een grote GGZ-instelling waar mijn expertise vooral ligt op angststoornissen.

Registraties:


• BIG-registratie 69911960801
• AGB-code persoonlijk 03067590
• AGB-code praktijk 03037840
• KvK 73148571

Lidmaatschappen:

• Nederlandse vereniging van psychiatrie
• Nederlandse vereniging van groepsdynamica en groepspsychotherapie
• Vereniging voor schematherapie

Kwaliteit:

De kwaliteit van uw behandeling wordt gewaarborgd door:
. Kwaliteitsvisitaties door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)
. Het volgen van bij- en nascholingen
. Intervisie (periodiek overleg met collega-psychiaters)
. Het toepassen van ROM (meetinstrumenten waarmee periodiek de voortgang van uw behandeling wordt gemeten door middel van vragenlijsten die u toegezonden worden via de website ‘Praktijkdata’).

Mijn praktijk beschikt over een kwaliteitsstatuut. De meeste gegevens uit het kwaliteitsstatuut vindt u terug op deze website. Desgewenst is het volledige statuut ter inzage beschikbaar.

Klachten

Indien u niet tevreden bent met mijn behandeling, zou ik het prettig vinden als u dit in eerste instantie met mij bespreekt. Eventueel kunnen we een van mijn collega’s van LEV erbij betrekken. Als we er samen niet uitkomen, kunt u zich wenden tot de klachtencommissie bij wie ik ben aangesloten.